Η Ι.Μ. Ιωαννίνων διένειμε δέματα σε 2500 οικογένειες

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πρωτοβουλία και φροντίδα του ποιμαντικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένου Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου διανεμήθηκαν δέματα σε 2500 οικογένειες της πόλης.
Μάλιστα στην προσφορά αγάπης συμμετείχε ο ίδιος ο Επίσκοπος, καθώς και ο πρωτοσύγκελλος π. Θωμάς Ανδρέου μαζί με άλλους κληρικούς και εθελοντές.
Μια ακόμη απόδειξη ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για την επιβίωση πολλών συνανθρώπων, οι οποίοι έχουν φτάσει στο ακρότατο όριο επιβίωσης.
Ενδιαφέρεται για τους πεινασμένους, περιθάλπτει τους ανήμπορους, στηρίζει τους απελπισμένους, και πέρα από τα υλικά αγαθά παρέχει ελπίδα και αισιοδοξία στο δοκιμαζόμενο λαό.
Επιλογή του Μητροπολίτη Μάξιμου και των συνεργατών του είναι ο καιρός της κρίσης να μετατραπεί σε καιρό αγάπης.
Μέσα από τέτοιες δράσεις προβάλλεται η ωφελιμότητα από την πρακτική ενασχόληση με την ελεημοσύνη και με εμπειρικά βιώματα ενισχύεται η κατά Χριστόν παιδαγωγία.
Δεν πρόκειται για ηθικοπλαστική διαδικασία, με τέλος, που δικαιώνει τον πρωταγωνιστή, αλλά για υπαρξιακή παράμετρο και αυθόρμητη ενέργεια.
Η φτώχεια υπάρχει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ανθρώπων καλής θέλησης. Και η Μητρόπολη Ιωαννίνων, στο γενικότερο πνεύμα και πλαίσιο της Εκκλησίας, πρωτοστατεί στον αγώνα κατά των στερήσεων και των πάσης μορφής αποκλεισμών.
Αυτό ήταν άλλωστε και το μήνυμα που απηύθυνε προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος κατά τη θεία λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, τονίζοντας ότι από το Μέγα Βασίλειο αναδύεται, προσδιορίζεται και επαληθεύεται η χάρη της διακονίας στους ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ

Καταγωγή Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας … [...]