Η Καλαμπάκα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα

Κείμενο: Romfea.gr

Λάμπρο Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Nαό του Αγίου Βησσαρίωνα, πολιούχου της πόλεως της Καλαμπάκας.
Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ιλίου Αθηναγόρας, Γρεβενών Δαβίδ, Φιλίππων Στέφανος και ο οικείος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.
Να αναφερθεί ότι τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και την προσωπικότητα του Αγίου Βησσαρίωνα πολιούχο της Καλαμπάκας.
Επίσης το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, οι Αρχές του Τόπου, καθώς και Ηγούμενες των Ιερών Μονών των Μετεώρων.
Τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως, Κωνσταντίνος Κοκόρας προήχθη σε Αρχιδιάκονος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]