Η καρδιά της Ορθοδοξίας χτύπησε στον Τσεσμέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παντελής Φύκαρης | Politischios.gr

Σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα παρουσία δεκάδων προσκυνητών από τη Χίο αλλά και από τη Σμύρνη, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, με την άδεια των αρχών της Τουρκίας, η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της άλλοτε κραταιάς Μητρόπολης Κρήνης Μικράς Ασίας, στον ιστορικό Άγιο Χαράλαμπο του Τσεσμέ.
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος ενώ συμμετείχαν η Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ, ο πρόεδρος της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης Γιώργος Θεοδωρίδης καθώς και ο Δήμαρχος Τσεσμέ.
«Μέχρι την τελευταία μου αναπνοή…»
Στο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αφού καλωσόρισε τους προσκυνητές από τη Χίο, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του στον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο, αναφέρθηκε στον Άγιο Χαράλαμπο και στην ιστορική Μητρόπολη της Κρήνης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση της μνήμης του γένους ιδιαίτερα από τις νέες γενιές.
«Ο Πατριάρχης σας, υπόσχεται ότι μέχρι τελευταίας του αναπνοής θα συνεχίσει να επισκέπτη ως ταπεινός προσκυνητής τις κοιτίδες του γένους, στη Μικρά Ασία, στον Πόντο και στην Ανατολική Θράκη. Θα ενδιαφέρεται για την αναστήλωση των Ναών. Θα λειτουργεί και θα προσεύχεται στα Ιερά Προσκυνήματα του γένους», ανέφερε και συνέχισε λίγο αργότερα: «Μνημονεύουμε σήμερα ακόμα και όσους υπήρξαν τραγικά θύματα των έκρυθμων καταστάσεων και της δίνης του εθνικισμού».
«Να μην ξεχάσει η νέα γενιά»
Τέλος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τους προσκυνητές να υπενθυμίσουν στις νεότερες γενιές το χρέος της άσβεστης μνήμης του γένους λέγοντας: «Η φερέλπιδα νέα γενιά να σκέπτεται και να επισκέπτεται την πατρώα γη και να μεταδώσει στα δικά της παιδιά την μακρόχρονη ιστορία και τον πολιτισμό του γένους».
{youtube}bCw5ixP7UTA{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνοδική Θεία Λειτουργία για τα 45 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Μέ ἰδιαίτερη χαρά, ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, ἀνακοινώνει, ὅτι, μέ ὁμόφωνη Ἀπόφαση Αὐτῆς, θά ἑορτασθεῖ ἡ ἐπέτειος τῆς συμπλήρωσης σαράντα πέντε ἐτῶν … [...]

Τα Ελληνικά γράμματα στη Βόρειο Ήπειρο

Καθώς διανύουμε την τρίτη δεκαετία του συνεχούς αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της πρώην διδακτορικής Αλβανίας, πολλά είναι τα κείμενα και οι ποικίλες δημοσιεύσεις που … [...]

Σκέψου πριν μιλήσεις

– Αχ Λιονταρή μου, μη με πλησιάζεις σήμερα, γιατί το στόμα σου μυρίζει άσχημα! Ο βασιλιάς των ζώων θυμωμένος με την παρατήρηση της γυναίκας του της λιονταρίνας, … [...]