Η κρίση στην Ουκρανία μονοπώλησε στη συνάντηση Μόσχας – Λαβρόφ

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο είχε σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ ο Πατριάρχης και ο Υπουργός αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα, ενώ στην συνάντηση μονοπώλησε το θέμα της Ουκρανίας.
“Οι συναντήσεις μας, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά τώρα που η Ρωσική Εκκλησία και η παγκόσμια Ορθοδοξία δέχεται επιθέσεις. Η παρέμβαση των δυτικών κρατών και των ουκρανών γειτόνων μας στις υποθέσεις της Εκκλησίας, έχει ήδη γίνει σοβαρή απειλή για την σταθερότητα σε διάφορες περιοχές του κόσμου” – τόνισε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας κ. Λαβρόφ.
Επίσης ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι “η κοινή ομάδα εργασίας μεταξύ ΥΠΕΞ και Ρωσικής Εκκλησίας, ανταλλάσει τακτικά εκτιμήσεις και σκέψεις για διάφορες καταστάσεις για περιοχές όπου ζουν Ορθόδόξοι Χριστιανοί, όπως η Μέση Ανατολή”.
“Τώρα συζητούμε με πολύ προσοχή τα προβλήματα των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των πιστών μετά την εκκλησιαστική κρίση στην χώρα” – πρόσθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Υπουργό για την συνάντηση, τονίζοντας ότι “η Εκκλησία έχει ενεργό ρόλο στον τομέα των διεθνών σχέσεων και είναι πολύ χρήσιμο να ανταλλάζουμε απόψεις σε θέματα που αφορούν την παγκόσμια Ορθοδοξία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η καρδιά και ο Θεός

Ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος Ὁ Θεὸς βρίσκεται παντοῦ. Καὶ σὰν βρεῖ καρδιὰ ποὺ δὲν Τοῦ ἐναντιώνεται, καρδιὰ ταπεινή, μπαίνει μέσα της καὶ τὴ γεμίζει χαρά. Τόση εἶναι ἡ … [...]

Προετοιμασία για την Μ. Εβδομάδα

Ο μακαριστός ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος, μιλώντας για τη σημασία των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου, εξηγεί πώς μπορούμε να ζήσουμε τα μεγάλα γεγονότα της … [...]