Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νίκαια (ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε η ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών εικόνων, ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.
Μετά την ορθρινή ακολουθία και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μέσα στον κατάμεστο Ιερό Ναό, λιτανεύθηκαν, κατά το Τυπικό της Εκκλησίας, οι Ιερές Εικόνες και αναγνώσθηκε από τον Σεβασμιώτατο το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, ενώ οι ιερόπαιδες και το εκκλησίασμα ύψωσαν τα ιερά εικονίσματα θριαμβευτικά ψαλλομένου του «Τίς Θεός μέγας ὡς ὁ Θεός ἡμῶν».
Ο Σεβασμιώτατος κατά την Ακολουθία χειροθέτησε Αναγνώστη τον Ιατρό – Θεολόγο κ. Παναγιώτη Κλημεντίδη, πατέρα 4 τέκνων, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να προσφέρει εθελοντική διακονία στις Φυλακές Κορυδαλλού, διαδεχόμενος τον διδάσκαλο υπερήλικα πατέρα του Νικόλαο, που επί δεκαετίες διακονεί στο ιερό αναλόγιο των Φυλακών. 
Ο Ποιμενάρχης της Νικαίας, με την εγνωσμένη αγάπη του προς τους νέους, απηύθυνε θερμά πατρικά λόγια, προτρέποντας τους γονείς να οδηγούν διαρκώς τα παιδιά τους στον ασφαλή χώρο της Εκκλησίας, η οποία τα οδηγεί αφ’ ενός στη σωτηρία της ψυχής και αφ’ ετέρου τα προφυλάσσει από τους πολλαπλούς κινδύνους που οδηγούν στην απώλεια.
Σημειώνεται ότι η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών την Παρασκευή 4 Μαρτίου θα μεταδοθεί από την Κρατική Τηλεόραση από τον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Αιγάλεω χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μέγας Κανών: Σπουδάζοντας την μετάνοια.

..Πηγὴν ζωῆς κέκτημαι σὲ τοῦ θανάτου τὸν καθαιρέτην, καὶ βοῶ σοι ἐκ καρδίας μου πρὸ τοῦ τέλους· Ἥμαρτον, ἱλάσθητι, σῶσόν με.. Μεγας Κανων, Αγιου Ανδρεα Κρητης. Απο το … [...]