Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.
Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, όπου προεξήρχε της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας και του εσπερινού της Γονυκλισίας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμ. Νικόδημο Τότκα, και τους Ιερείς του ναού.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαλτερού, όπου προσήλθαν πολλοί ιερείς από τις γειτονικές περιοχές και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν το ναό για να τιμήσουν την ενορία τους και να ζητήσουν τη χάρη και το φωτισμό του Παναγίου πνεύματος, ανάμεσά τους και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωϋσιάδης.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σπουδαιότητα της Εκκλησίας ως χώρου αγάπης και ενότητας, προσευχής και μετανοίας, ως χώρου στερεωμένου στο θεμέλιο των αποστόλων και προφητών με ακρογωνιαίο λίθο τον Κύριο Ιησού Χριστό, ως χώρου τον οποίο καθοδηγεί και ζωοποιεί το Άγιο πνεύμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν εχουμε αλλο δρομο απο την αγαπη! Μολις κυκλοφορησε το νεο βιβλιο του Μακαριστου Μητροπολιτη Σισανιου και Σιατιστης Παυλου

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ αγάπη είναι, η ζωή και η ζωή έχει αξία όταν βιώνεται σαν αγάπη. Οι εγωισμοί, ο φθόνος, οι ιδιοτροπίες, που διώχνουν την αγάπη απ' την καρδιά μας, είναι … [...]