Η Κυριακή του Θωμά στην Ι.Μ. Ναυπάκτου (ΦΩΤΟ)

Του Σπύρου Ασημακόπουλου

Με την δέουσα Λαμπρότητα Εορτάστηκε η Ψηλάφηση και η Σωτήριος Ομολογία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Θωμά, στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, και με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό του στον Λυγιά Ναυπακτίας.
Την Παραμονή της Εορτής τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεος ο οποίος και μίλησε επίκαιρα, εν πληθούση Εκκλησία, καθώς και Ιερείς μετά του Πρωτοσιγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ.Καλλινίκος Γεωργάτου.
Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στις οδούς του Λυγιά. Συμμετείχαν, εκτός από τους Ιερείς και τον Σεβασμιώτατο, οι Ιερόπαιδες, ο χορός των Ιεροψαλτών, η Δημοτική Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λυγιά παραδοσιακά ενδεδυμένοι, οι Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ναυπακτίας και πλήθος πιστών.
Το Πρωί της Εορτης με μεγάλη προσέλευσή των πιστών τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ι. Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.κ.Ιεροθέου, ο οποίος στον κήρυγμά του αναφέθηκε στην ζωή και το έργο των Αγίων Αποστόλων μετά την Ανάσταση του Χριστού, και των διαδόχων τους Επισκόπων έως σήμερα.
Έπειτα στο προαύλιο τού Ναού έλαβαν χώρα Παραδοσιακές Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λυγιά και προσφέρθηκε κέρασμα στους πιστούς.
Οι Λατρευτικές Εκδηλώσεις έληξαν με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Θωμά μετά Θείου Κηρύγματος από τον Εφημέριο του Ιερού Ενοριακού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π.Ιωάννη Μακρή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνέρχεται την Τετάρτη 22 Μαΐου η ΔΙΣ

Συνέρχεται από την Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 162ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί … [...]

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]