Η Κυριακή του Θωμά στο Άργος Ορεστικό (ΦΩΤΟ)

Τη Σύναξη της Παναγία της Γράμμουστας τίμησε και εόρτασε την Κυριακή του Θωμά, η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, η θαυματουργή εικόνα της οποίας φυλάσσεται στον Ναό.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και των Διακόνων, αλλά και την παρουσία πλήθους πιστών.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και στην καλή απιστία και στη στάση του Αποστόλου Θωμά απέναντι προς τον Αναστάντα Κύριό του.
Και χρησιμοποίησε έναν λόγο του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, ο οποίος αναφέρει τα προτερήματα του χαρακτήρος του Αποστόλου Θωμά, μεταξύ των οποίων είναι η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και η τιμιότητά του.
Κι όσοι τον ακολουθήσαμε στην αμφισβήτηση, είναι καιρός να τον ακολουθήσουμε και στην ομολογία της πίστεως.
Κι ευχήθηκε στον καθένα να έχει αυτή τη δύναμη της πίστεως και της ομολογίας του ονόματος του Χριστού, όπως ακριβώς και ο Απόστολος Θωμάς, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου».
Αμέσως μετά, τελέσθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γραμμουστιανής στους δρόμους του Άργους Ορεστικού προς ευλογία και αγιασμό των παιδιών της.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αόρατοι ερημίτες στην Κρήτη!

Περί τα μέσα του 19ου αιώνα (περίπου το 1850) ο τότε ηγούμενος της Μονής Οδηγήτριας [βρίσκεται στα Αστερούσια Όρη, του νομού Ηρακλείου] είχε δώσει εντολή όλοι οι βοσκοί … [...]

Οι τρόποι της προσευχής

Ο Γέρων Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης μιλάει για τους τρόπους της προσευχής, με τους οποίους η ανθρώπινη ψυχή στρέφεται καθημερινά στον Πατέρα και Δημιουργό της Θεό, και … [...]

Η άνεση της πνευματικής ζωής

Πώς όμως θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε από όλη αυτή την απρέπεια, την προπέτεια, την ασχημονία; Χρειάζονται άραγε μεγάλοι αγώνες και φοβερές ασκητικές προσπάθειες, νηστείες … [...]