Η Λιτανεία της Αναστάσεως και ο Εσπερινός της Αγάπης στο Ρέθυμνο (ΦΩΤΟ)

Με αναστάσιμη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανηγυρική Λιτανεία της Αναστάσεως και ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Κυριακή του Πάσχα, 28η Απριλίου 2019.
Η Εναρκτήρια Αναστάσιμη Ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κυρίας των Αγγέλων της παλαιάς πόλεως Ρεθύμνης (Μικρή Παναγία), από όπου ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή, η οποία δια των οδών Αραμπατζόγλου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου, και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Μεγάλη Παναγία).
Εκεί έλαβε χώρα ο Εσπερινός της Αγάπης, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως. Σύμφωνα με το Τυπικό της ημέρας αυτής, το εκκλησίασμα κατά τα Κεκραγάρια του Εσπερινού θυμίασε ο ίδιος ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος.
Το Ευαγγέλιο του Εσπερινού απέδωσαν σε διάφορες γλώσσες και έψαλλαν σε ηρωικό εξάμετρο στην ομηρική διάλεκτο Ιερείς της Μητροπόλεώς μας.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Επίσκοπός μας, οι Ιερείς και οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο παρακείμενο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση των πασχαλινών ωών και η διανομή τους στους πιστούς.
Στις αναστάσιμες αυτές τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλεως.

{loadposition adcense}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]

Ο Μέγας και Άγιος Κωνσταντίνος

Και μόνο το όνομα Κωνσταντίνος ν’ ακουσθεί, συγκινεί κάθε χριστιανική καρδιά, όχι μόνο σήμερα αλλά από πολλά χρόνια πριν, διότι συνδέεται με τους θρύλους της φυλής, … [...]