Η λιτανεία του «Άξιον Εστίν» στις Καρυές (ΦΩΤΟ)

Κατά την αγιορειτική τάξη και παράδοση, έγινε σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, η καθιερωμένη λιτάνευση του «Άξιόν Εστιν», της εφέστιας εικόνας του Αγίου Όρους.
Της θειας λειτουργίας, η οποία ετελέσθη, κατά την παράδοση, από τους Καρεώτες πατέρες, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.
Εκτός από τον Σεβασμιώτατο, την ιερά εικόνα συνόδευαν η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Στέφανος Ιερομόναχος Χιλανδαρινός, και οι Επιστάτες Γέρων Παύλος Ιερομόναχος Ξηροποταμινός, Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και Γέρων Παΐσιος Ιερομόναχος Γρηγοριάτης, και πλήθος Ορθοδόξων πιστών από διάφορες χώρες.
Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης

{loadposition adcense}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]