Η μεγάλη ελληνική παρουσία στην Αφρική

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου

Α’ ΜΕΡΟΣ
«Εργαζόμεθα διά ένα λαμπρόν μέλλον, το οποίον δεν μας είναι πεπρωμένον να ίδωμεν την χρυσήν εποχήν, η οποία δεν ήλθε ακόμη, αλλά η οποία θα υπάρξη. Είμεθα μόνον εωθινοί αστέρες λάμποντες εις το σκότος, αλλά η λαμπρά ημέρα θα ανατείλη», Δαυίδ Λίβινγκστον.
Με αυτούς τους επιγραμματικούς λόγους του μεγάλου εξερευνητή Λίβινγκστον προλογίζεται η παρούσα μελέτη για να δώσει την ιστορική σπουδαιότητα του χώρου τον οποίο θα εξετάσουμε, αλλά και το μέγεθος της αποστολής των Ελλήνων που διάλεξαν να αποδημήσουν και να εγκατασταθούν εδώ, να δημιουργήσουν πραγματικούς θρύλους, να δοξασθούν και τέλος να αποθάνουν.
Αυτή είναι η μοίρα του κάθε Έλληνα που ξενιτεύεται από τον τόπο του αλλά και του κάθε ενός που αποφασίζει να αναλάβει τέτοια δύσκολη και περιπετειώδη αποστολή.
Γιατί ο Έλληνας πάντα ήταν ο άνθρωπος των έργων που άφησαν ιστορία και που παραδειγματίζουν τον σημερινό άνθρωπο.
Από την Ανατολή ως τη Δύση και από τον Βορρά ως τον Νότο, όπου και να πορευθεί κανείς σήμερα, υπάρχουν τα σημάδια της παρουσίας του Έλληνα εξερευνητή και του διψασμένου για περιπέτεια.
Πολλοί μεγάλοι ειλικρινείς και φίλοι μας ξένοι αναρωτήθηκαν πολλές φορές ποια θα ήταν η πορεία της ανθρωπότητας χωρίς τους Έλληνες…
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Τα πρώτα χρόνια Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 297 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από πολύ μικρή ηλικία έζησε τους διωγμούς που είχαν εξαπολύσει οι ειδωλολάτρες και … [...]