Η Μολδαβία υποδέχθηκε την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα από το Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Μολδαβία | Βαλέριος Καψαμούν

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους στη Μολδαβία.
Την Τιμία Κάρα μετέφερε με ευλογία του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Παύλου Γέροντος Παρθενίου, ο Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης με πατέρες της Ιεράς Μονής.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου, παρουσία του Προέδρου της Μολδαβίας Ίγκορ Ντόντον, ο οποίος σήμερα άγει τα ονομαστήριά του.
Ο Γέροντας Νικόδημος παρέδωσε την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος στον Σεβ. Μητροπολίτη Κισινάου και Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρο, ο οποίος την μετέφερε σε ειδικό προσκυνητάρι εντός του Ιερού Ναού.
Να αναφερθεί ότι στην υποδοχή παρέστησαν Αξιωματούχοι, Ιεράρχες, κληρικοί και χιλιάδες πιστοί οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα, θα παραμείνει στην Μολδαβία για 10 ημέρες, όπου καθημερινά θα τελούνται ιερές παρακλήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αναλύοντας το Σύμβολο της Πίστεως, αναφέρεται στην Πρόνοια … [...]

Ενοριακές δράσεις στη ψυχική υγεία

Η Εκκλησία ως μητέρα του ποιμνίου της, φροντίζει να θεραπεύει πάντοτε τις ανάγκες του, αυτή είναι η βασική αποστολή της με τελικό σκοπό την εισαγωγή του πληρώματος στην … [...]

Κόλαση και Παράδεισος

Θέση της Ορθόδοξης Δογματικής διδασκαλίας είναι πως ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι δύο περιορισμένοι τόποι όπου οι μεν δίκαιοι αμείβονται και οι δε άδικοι … [...]

Εγω Ειμαι Αθεος, Και Αθεος Θα Πεθανω

Στις δώδεκα τα μεσάνυκτα χτύπησαν την πόρτα. Ήταν μια γριούλα και ζητούσε να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.Ό Ιερέας ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε … [...]