Η Ορεστιάδα υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Πηγή: Romfea.gr

Έφτασε στην Ορεστιάδα πριν από λίγη ώρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό.
Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έγινε δεκτός στην Κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδος, από τις Αρχές του Τόπου, Κληρικούς της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έτους “Στέφανου Καραθεοδωρή” και έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνού και του Δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Ορεστιάδα, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την προσωπικότητα του Στέφανου Καραθεοδωρή που υπήρξε σημαντικό κεφάλαιο για το πατριαρχείο.
Σε λίγη ώρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, όπου θα χοροστατήσει στην καθιερωμένη δοξολογία.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του νεοσύστατου κέντρου πολιτισμού και κοινωνικής διακονίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποση ωρα να προσευχομαι;

Ρώτησα κάποτε ένα νέο 16 ετών:-Αγαπάς, παιδί μου, το Θεό;-Τον αγαπώ πολύ, πάτερ μου, μου απάντησε αυθόρμητα.-Προσεύχεσαι σ’ Αυτόν τακτικά;-Όχι! μου είπε με ειλικρίνεια.Ο … [...]