Η Πανήγυρις της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το τελευταίο διήμερο του Αυγούστου η μεγαλύτερη πανήγυρη του Σιδηροκάστρου, της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.
Το εσπέρας της παραμονής εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και συμμετεχόντων τριών ακόμη Αρχιερέων, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Μακαρίου.
Ακολούθησε μεγάλη λιτάνευση στις οδούς της πόλεως του Σιδηροκάστρου με προορισμό την κεντρική πλατεία όπου τελέστηκε η αρτοκλασία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος κήρυξε τον Θείο Λόγο κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ένδυμα αυτό της Παναγίας, στην Τιμία Ζώνη της δηλαδή, το οποίο τιμούν οι Χριστιανοί αιώνες τωρα ως ιερά παρακαταθήκη και ευλογία που άφησε η ίδια, καθώς ελάχιστα πράγματα σώζονται από την ίδια τη Μητέρα του Κυρίου μας.
Εξ ονόματος δε όλων των φιλοξενουμένων Αρχιερέων ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη για την πρόκληση να συμμετάσχει στην πανήγυρη και τη δυνατότητα που του έδωσε να γνωρίσει το Σιδηρόκαστρο και τους ανθρώπους του, ανθρώπους που γνωρίζουν να τιμούν και να σέβονται τα ιερά και όσια σεβάσματα της πίστης και της παράδοσής μας, ανάμεσα τους και την Τίμια Ζώνη της Παναγίας.
Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και, όπως κάθε χρόνο, Αγιασμός για να ευλογηθούν οι προσκυνητές και όλη η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, μιας και στην πανήγυρη αυτή της Αγίας Ζώνης δίνουν το παρόν σύσσωμοι κλήρος και λαός, που προστρέχουν στην Παναγία για να καταθέσουν στη μητρική της αγκαλιά τις ικεσίες, τις ευχαριστίες και τις δοξολογίες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]