Η Παναγία Τριχερούσα στη Σύναξη των Νεαπολιτών Αγίων (ΦΩΤΟ)

Νεάπολη | Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου ο εορτασμός των Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στον περικαλλέστατο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης.
Τον φετινό εορτασμό λάμπρυνε η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας εκ της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους, πιστό αντίγραφο της οποίας θα παραμείνει μόνιμα προς ευλογία των πιστών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
Η Ιερή Εινόνα ξεκίνησε με πομπή από το Σέρβικο τμήμα του Συμμαχικού Νεκροταφείου “Ζέιτενλικ” Θεσσαλονίκης, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νίξιτς κ. Ιωαννικείου (Πατριαρχείο Σερβίας) και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους Αρχ. Μεθοδίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Ανδρών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς Μελών Πολιτιστικών Συλλόγων και έφθασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου και τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του Λαού της προσφυγικής Νεάπολης και της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Εν συνεχεία ενθρόνισαν την Ιερή Εικόνα σε κεντρική θέση στο Ναό και τελέσθηκε Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου κ. Ιωαννικείου, ο οποίος αύριο άγει και τα ονομαστήριά του.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου για να προσκυνήσει την πανσεβάσμια Εικόνα της Τριχερούσας καθώς και να τιμήσει τους προστάτες του Αγίους, τον Άγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη, τον Άγιο Θεοχάρη τον Νεαπολίτη, τον Άγιο Ακάκιο τον Ασβετοχωρίτη και τον Άγιο Αθανάσιο τον Κουλακιώτη.
Μεταξύ αυτού στις Εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Βουλευτές κ.κ. Κώστας Γκιουλέκας και Γιώργος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Συκεών – Νεάπολης κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, κ.α.
Αύριο, Κυριακή 4 Νοεμβρίου τ.έ, θα τελεστεί αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια μεγάλη λιτανεία των Ιερών Εικόνων και των Ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Πλάτωνος. Ο Άγιος Πλάτωνας έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. Καταγότανε από την Άγκυρα της Γαλατίας της Μικρός … [...]

Ο άφρων πλουσιος

1. Σας είπα και άλλοτε, αδελφοί μου χριστιανοί, ότι η Εκκλησία μας σαν φιλεύσπλαγχνος μητέρα που είναι, αυτήν την χειμερινή περίοδο, που από παλαιά οι συνθήκες της ζωής … [...]

Η ολέθρια αφροσύνη (Λουκ. ιβ΄ 16-21)

«Κάποιος από το πλήθος είπε στον Ιησού: «Διδάσκαλε, πες στον αδερφό μου να μοιράσουμε την κληρονομιά μας». Κι ο Ιησούς του απάντησε: «’Ανθρωπέ μου, εγώ δεν είμαι … [...]