Η Παρέλαση της Κιβωτού του Κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά μας ευλόγησε ο Θεός να παρελάσουμε με τα παιδιά μας που διαμένουν και δίνουν ζωή στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων (800 μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα).
Η ημέρα ξεκίνησε με τη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου της Πωγωνιανής, όπου μετά το πέρας της τα 60 παιδιά μας αγόρια και κορίτσια, που είναι και τα μόνα παιδιά αυτό του ακριτικού χωριού, μαζί με τους παιδαγωγούς τους παρατάχθηκαν για την παρέλαση.
Η παρέλαση ξεκίνησε και τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων από χαρά για αυτά τα παιδιά ήταν συνεχόμενα.
Στα ιερά αυτά χώματα ξεκίνησε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940.
Τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου κάθε χρόνο τιμάνε αυτή την ημέρα, από την αρχή της εβδομάδας στολίζουν το σπίτι με ελληνικές σημαίες. Οι παιδαγωγοί μιλούν στα μικρότερα παιδιά για τις ένδοξες νίκες του Ελληνικού στρατού και τα παιδιά συγκινούνται από αυτά τα γεγονότα.
{youtube}YN4WGGjSX7A{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο ΠΕΘ: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ»

Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων διοργανώνει Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία. Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου … [...]