Η Ρωσία ανοίγει και πάλι το Κέντρο του Αγίου Σεργίου στα Ιεροσόλυμα

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη, 18 Ιουλίου στα Ιεροσόλυμα μετά από εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής, ενα από τα πιο πολύτιμα ακίνητα της ρωσικής ιδιοκτησίας – κτίριο της Αποστόλης του Αγίου Σέργιου.
Αρχικά το κτίριο ανεγέρθηκε στα Ιεροσόλυμα το 1890 από την Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση, χάρη στις δωρεές του Μέγα Δούκα Σέργιου της Ρωσίας για την φιλοξενία των προσκυνητών.
Έχοντας μετατραπεί στο Υπουργείο Γεωργίας του Κράτους του Ισραήλ, επεστράφη στην Ρωσία, μετά την επίσκεψη του Βλαντίμηρ Πούτιν και των διαπραγματεύσεων που ακολούθησαν το 2008.
“Σήμερα το διώροφο πέτρινο κτίριο με αυλή και γωνιακό πύργο γίνεται και πάλι ένας ξενώνας για τους Ορθόδοξους προσκυνητές, κυριακάτικο σχολείο, μουσείο και βιβλιοθήκη” – δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης, πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσίας κ. Σεργέι Στεπάσιν.
Να αναφερθεί ότι στην τελετή εγκαινίων του κτιρίου της Αποστόλης του Αγίου Σέργιου στα Ιεροσόλυμα, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ρωσικής Κυβέρνησης, της Εκκλησίας και δημόσια πρόσωπα.
Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης κ. Σίμος Παναγιωτίδης.
Την παραμονή των εγκαινίων ο κ. Παναγιωτίδης μαζί με τους εκπροσώπους της Ένωσης επισκέφθηκαν την Βηθλεέμ.
Επίσης την Τρίτη 18 Ιουλίου εορτή του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ και η ενθύμηση της δολοφονίας της Μεγάλης Δούκισας Ελισάβετ ο Πρόεδρος της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ενώσεως και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Γεθσημανή.
Ο Πρόεδρος της ΑΟΠΕ επισκέφθηκε το Καθολικό της Μονής και προσκύνησε την λάρνακα της Αγίας Ελισάβετ, ενώ είχε συνομιλίες με τον εκπρόσωπος της Ρωσικής Αποστολής και την Καθηγουμένη Ελισάβετ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η πιο παλιά καμπάνα στην Κέρκυρα

Η παλαιότερη, πιθανότατα, καμπάνα του νησιού εντοπίστηκε και παρουσιάζεται από τον Γεράσιμο Δημουλά μέσα από άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή … [...]