Η Ρωσία θα επιστρέψει μια σελίδα του Ευαγγελίου του Μίροσλαβ στη Σερβία

Για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος

Η Ρωσία θα επιστρέψει στη Σερβία την 166η σελίδα του Ευαγγελίου του Μίροσλαβ, ενώ το Βελιγράδι θα δώσει ως ανταπόδοση πίνακες του ρώσου ζωγράφου Νικολάι Ραίριχ, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σημείο τομής για τη φιλία Ρωσίας και Σερβιας είναι η παράδοση στη Σερβία της 166ης σελίδας του Ευαγγελίου Μίροσλαβ, του αρχαιότερου κυριλλικού μνημείου της σερβικής γραμματείας, το οποίο φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας, και η επιστροφή των πινάκων του Νικολάι Ραίριχ στη Ρωσία, δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς την Πέμπτη.
Η διακόσμηση του εσωτερικού της εκκλησίας του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι υλοποιείται με επιτυχία, πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.
Ο Βούτσιτς με τη σειρά του ευχαρίστησε τη Ρωσία για τη βοήθειά της στην οικοδόμηση αυτής της εκκλησίας.
“Έχουμε λάβει άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ από τη Ρωσία για να χτίσουμε το ιερό μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Σερβίας.
Ο σέρβος πρόεδρος επαίνεσε επίσης την κίνηση της Ρωσίας να επιστρέψει μια σελίδα του Ευαγγελίου στο Βελιγράδι.
«Αυτό δείχνει ότι έχουμε προετοιμάσει πολύ καλά τη συνάντησή μας και το φόρουμ», είπε κλείνοντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περνάνε οι μέρες θα γίνουν πολλά!

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 +Κυριακή ΙϚ´ΛΟΥΚΑ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΩΘΙΝΟΝ Ε’ Λουκ. 24,12-35 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ , Β´ Τιμ. γ΄, 10-15 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, Λουκ.ιη´, 10-14 Το μάθημα πραγματοποιήθηκε … [...]