Η συλλογή για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό του Ε. Βαρλάμη στο Χίλτον

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της συλλογής του Ευθύμιου Βαρλάμη για τον Άγιο Λουκά στο πλαίσιο του 31ο συνεδρίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.
Οι πρόεδροι του συνεδρίου οι Καθηγητές κ.κ. Ζωγράφος Γεώργιος και Κουράκλης Γρηγόριος προσκάλεσαν επίσημα το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας να παρουσιάσει την γνωστή συλλογή στο πλαίσιο του συνεδρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Ως γνωστόν ο Άγιος Λουκάς είναι προστάτης της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινότητα των Ελλήνων χειρουργών για τη ζωή και το έργο του σύγχρονου αυτού Αγίου.
Η Έκθεση ήταν αποκαλυπτική και πραγματικά αποτέλεσε μία έκπληξη για τους συνέδρους και τους επισκέπτες του συνεδρίου.
Ήδη με πρωτοβουλία πολλών χειρουργών η έκθεση θα παρουσιασθεί σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και της επαρχίας ενώ ετοιμάζονται παρουσιάσεις στην Κύπρο και την Ρωσία.
Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεροίας ο κος Παύλος Τροχόπουλος, ο πιο κατάλληλος χώρος έκθεσης της συλλογής του Αγίου Λουκά είναι ο χώρος του νοσοκομείου. Αυτό το διαπίστωσαν μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η παρουσίαση στο Γενικό Νοσοκομείου του Βόλου.
Λειτουργεί ως μία πηγή παρηγοριάς και ελπίδας προς τους ασθενείς και τους οικείους τους, ενώ για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, είναι το παράδειγμα του ανθρώπου – επιστήμονα που θυσίασε την ζωή του για τους συνανθρώπους του.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγινε και η πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη του γνωστού χειρουργού και επίκουρου καθηγητού ΠΑ.Δ.Α κου Νικόλαου Θαλασσινού.
Την έναρξη του συνεδρίου άνοιξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο οποίος γνωρίζει την συλλογή και από την παρουσίασή της στην Βέροια, αλλά και στο Ναύπλιο στο ναό του Αγίου Λουκά που πρόσφατα δημιούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ