Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας καλεί για ανάκριση κληρικούς

Κλήση για ανάκριση ως μάρτυρες χωρίς καμία ενημέρωση τι θα καταθέσουν, δέχθηκε μεγάλος αριθμός κληρικών της Επαρχίας Σάρνη της Επισκοπής του Ρίβνε της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Επικεφαλής του νομικού τμήματος της Κανονικής Εκκλησίας πρωθιερέα Αλέξανδρο Bakhov: “Οι δράσεις αυτές στοχεύουν να πιέσουν και να εξαναγκάσουν τους επισκόπους να συμμετάσχουν στη λεγόμενη Ενοποιητική Σύνοδο”.
Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα, ο Νομικός της Εκκλησίας της Ουκρανίας ανέφερε ότι “οι παραπάνω προκλήσεις είναι μια άμεση παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών της Ουκρανίας, και έχουν εκφράσει ένα συγκεντροποιημένο χαρακτήρα και όχι μια εκδήλωση της βούλησης του λαού”.
Από την πλευρά του ο Πρωθιερέας Αλέξανδρος Μπακώφ υπενθύμισε τα δικαιώματα των κληρικών και των πιστών σε περίπτωση κλήσης προς την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, τα οποία ρυθμίζονται από τον Ποινικό Κώδικα.
Σύμφωνα με το άρθρο 59 του Συντάγματος της Ουκρανίας “οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν νομική συνδρομή, να συνοδεύονται από δικηγόρο, ενώ έχουν το δικαίωμα να μην καταθέτουν εναντίον συγγενών τους”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το Ορθόδοξο ημερολόγιο του 2019

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το “Ορθόδοξο Ημερολόγιο 2019”. Μια πολυτελής, επιτραπέζια και σκληρόδετη έκδοση με πλήρες εορτολόγιο ανά ημέρα, … [...]