Η Φλώρινα τιμά τον Πολιούχο της (ΦΩΤΟ)

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, τιμά σήμερα και αύριο η Φλώρινα τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό ναό της πόλης.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα με την ακολουθία του εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλειάδας κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. 
Ακολούθησε λητή και αρτοκλασία υπέρ υγείας τόσο των εορταζόντων όσο και όλων των ενοριτών, ενώ στη συνέχεια, σύσσωμο το εκκλησίασμα με μπροστάρη τον τοπικό επίσκοπο, λιτάνευσαν την Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος. 
Λίγο πριν, τον Θείο Λόγο με παρότρυνση του κ. Θεοκλήτου, κήρυξε ο προϊστάμενος του ναού και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχ. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου.
Ο π. Επιφάνιος με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και με την αφορμή αυτή, ανέπτυξε θέμα για του Αγίους του χτες και του σήμερα, τονίζοντας πως κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει Άγιος σε όποια κοινωνική τάξη κι αν ανήκει, ακόμα και μέσα στην σύγχρονη κοινωνία. 
Τέλος ο κ. Θέοκλητος ευχαρίστησε τον π. Επιφάνιο για τον ωφέλιμο λόγο ενώ λίγο πριν την απόλυση ευχήθηκε στους εορτάζοντες έτη πολλά και ευλογημένα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ