Η Χίος τίμησε τους Πολιούχους της (ΦΩΤΟ)

Του Παντελή Φύκαρη

Με πάνδημη λιτανεία στο κέντρο της πόλης της Χίου και Αρχιερατικό Μέγα Εσπερινό στον ομώνυμο Μητροπολιτικό ναό τίμησαν οι Χιώτες, τους πολιούχους του νησιού Αγίους Μηνά, Βίκτωρα και Βικέντιο την παραμονή της 105ης επετείου απελευθέρωσης της Χίου από τον Οθωμανικό ζυγό.
Στον κατάμεστο από κόσμο Μητροπολιτικό Ναό, ο Μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος αναφέρθηκε στην διαχρονική συνεισφορά των Χιωτών όχι μόνο στον αγώνα απελευθέρωσης του έθνους που ποτίστηκε από το αίμα των χιλιάδων σφαγιασθέντων του 1822 αλλά και στον διαφωτισμό του τότε υπόδουλου γένους.
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που μαζί με τον Μητροπολίτη Νίκαιας αποτέλεσαν τους φετινούς προσκεκλημένους του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου.
Η λιτανεία ξεκίνησε που ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ναό διέσχισε την λεωφόρο Αιγαίου και διαμέσου του εμπορικού δρόμου της Απλωταριάς κατέληξε και πάλι στον Ιερό Ναό.
Λίγα μέτρα μακρύτερα από τον τόπο μαρτυρίου του προκατόχου του Μητροπολίτη Πλάτωνα Φραγκιάδη, ο Μητροπολίτης Μάρκος επέλεξε να αναφερθεί στη σημασία της αριστείας προτρέποντας τη νέα γενιά να αριστεύσει μη αρνούμενη τα χριστιανικά και εθνικά πρότυπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

π.Θεμιστοκλή Μουρτζανού Ποιο είναι το πρακτικό όφελος να είναι κάποιος χριστιανός; Αυτό είναι το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι, ιδίως νέοι, διατυπώνουν στην εποχή … [...]

Ομολογία πίστεως στον εργασιακό χώρο…

Αποτελεί μία καθημερινή κατάσταση το φαινόμενο, οι άνθρωποι που ακολουθούν πνευματική ζωή, να αντιμετωπίζουν κυρίως στον εργασιακό τους χώρο, κάποια συμπεριφορά που τους … [...]

Γιατί θυμώνουμε…

– Γέροντα, εγώ νομίζω ότι δεν θυμώνω, αλλά απλώς νευριάζω. – Πώς γίνεται αυτό, βρε παιδί; Αν νευριάζης, πρέπει να εξετάσης να δης μήπως έχεις το πάθος του θυμού. Άλλο αν … [...]