Η χαρά της επικοινωνίας στην Ι.Μ. Κατάγκας (ΦΩΤΟ)

Με τη βοήθεια του Θεού, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από 15 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου, υλοποιείται το πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών δημοτικού σχολείου στο Κολουέζι του Κονγκό με διάφορα καλλιτεχνικά προγράμματα.
Σκοπός του προγράμματος αυτού, είναι η προστασία των παιδιών από κάθε είδους εκμετάλλευσης, και ιδιαιτέρως την απάνθρωπη εκμετάλλευση της δουλείας των ορυχείων.
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου, ο οποίος ευαισθητοποιείται πάνω σε τέτοιου είδους ζητήματα, φιλοξενήσαμε αυτό το διάστημα στους χώρους της Ι.Μ.Κατάνγκας 200 παιδιά.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, να ξεδιπλώσουν τα καλλιτεχνικά τους χαρίσματα με την βοήθεια των υπευθύνων δασκάλων τους, και συγχρόνως, να πάρουν μέσα από αυτές τις συναντήσεις, μηνύματα πίστης και ζωής.
Την τελευταία μέρα του προγράμματος, τα παιδιά, μας παρουσίασαν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, ώστε να παρακολουθήσουμε με πολύ ενδιαφέρον, όλα όσα είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι και αγάπη.
Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια, όχι μόνο από την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και από την Ρωμαιοκαθολική, τους Προτεστάντες κ.α.απέναντι σ’ αυτή τη σύγχρονη δουλεία, εδώ στο Κονγκό από διαφόρους εκμεταλλευτές αθώων παιδιών.
Έτσι λοιπόν, τα προγράμματα αυτά δίνουν μία ελπίδα και μία ανακούφιση στις ψυχές των μικρών μας φίλων, για να μην πέσουν θύματα του σύγχρονου καταναλωτισμού!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Σεπτεμβρίου, μνήμη ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΛΠΙΔΟΣ και ΑΓΑΠΗΣ, και της μητρός αυτών ΣΟΦΙΑΣ.

Σοφία η Αγία Μάρτυς και αι θυγατέρες αυτής Πίστις, Ελπίς και Αγάπη έζων εις την Ρώμην κατά τας ημέρας του δυσσεβούς αυτοκράτορος Ανδριανού, όστις εβασίλευεν εκεί, … [...]