Η Eορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια, και μέσα σε κλίμα πνευματικής και εθνικής ανάτασης, γιορτάστηκε η διπλή γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου του 1940, στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.
Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας στον καθεδρικό Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας.
Παρέστη ο Βουλευτής Ν. Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σιδηροκάστρου κ. Αθανασία Αγγελίδου, σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου και εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων και των συλλόγων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Νικόλαος Ιντσές, αναφερόμενος στο υψηλό φρόνημα και την γενναιότητα που χαρακτηρίζει τους προγόνους μας και τους καθιστά σύμβολο πατριωτισμού και αυτοθυσίας σε κάθε Έλληνα κάθε εποχής.
Στη συνέχεια εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο Πεσόντων της πόλεως και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ