Θα διορίσει η Κυβέρνηση Κληρικούς;

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Μετά την συνταξιοδότηση πολλών ηλικιωμένων κληρικών, σχεδόν όλες οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, πάσχουν από έλλειψη νεών κληρικών.
Χωρίς Ιερείς έχει μείνει η πλειοψηφία των Μητροπόλεων εδώ και δύο χρόνια, που έχει ως αποτέλεσμα να διογκώνονται τα προβλήματα για τις ανάγκες των πιστών.
Όπως είναι γνωστό οι Ιερές Μητροπόλεις δεν μπορούν να διορίσουν, αφού η σχετική νομοθεσία που υπάρχει προβλέπει μόνον έναν διορισμό ιερέα το χρόνο (αν γίνει και αυτός) ανά Ιερά Μητρόπολη σε όλη την χώρα.
Η Εκκλησία μετά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν προέβη το 2018 σε διορισμούς κληρικών, βλέπει το εν λόγω πρόβλημα να παραμένει σταθερό.
Παρόλο αυτά αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα προβεί σε διορισμούς ιερέων ανά την χώρα ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Πληροφορίες της Romfea.gr πάντως, αναφέρουν ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, έχει δηλώσει ότι οι συζητήσεις της συσταθείσας Επιτροπής από την Κυβέρνηση και την Εκκλησία βρίσκονται σε καλό δρόμο και το ζήτημα θα διευθετηθεί.
Μέχρι τότε ίδωμεν….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο φύλακας Άγγελος κάθε ανθρώπου

Στην αρχή του Συμβόλου της Πίστεως ομολογούμε πίστη στον Θεό «ποιητήν οὐρανοῦ καί γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καί ἀοράτων». Μεταξύ αυτών των αοράτων … [...]

Ο λαγός και η χελώνα

– Ποιος θα τρέξει μαζί μου σήμερα; ……………… – Κανείς λοιπόν… Μα βέβαια, ποιος μπορεί να τα βάλει με τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου! Ο κυρ λαγός καθημερινά … [...]