Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης από τον Γέροντα Εφραίμ (ΦΩΤΟ)

Κόρινθος – Θάνος Θανόπουλος

Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουνίου στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, εκατοντάδες πιστοί συνέρρεαν για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, η οποία τίθεται προς προσκύνηση μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία και την σημασία της Αγίας Ζώνης.
«Η χάρη της Παναγίας μέσω της Αγίας Ζώνης διαχέεται σε όλους όσους συμμετέχουν σήμερα στην Θεία Λειτουργία» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο γέροντας Εφραίμ.
Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, τόνισε ότι «η Αγία Ζώνη κάνει πολλά θαύματα και εδώ στην Κόρινθο ήδη μου είπαν πέντε περιπτώσεις για σύλληψη τέκνων».
«Εύχομαι το ευλαβικό αυτό προσκύνημα να είναι για τον καθένα, ένας σταθμός για την αιώνια ζωή» πρόσθεσε κλείνοντας ο Γέροντας Εφραίμ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]