Θεία Λειτουργία στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος Μασσαλίας (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη συγκίνηση ετελέσθη σήμερα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος Μασσαλίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που ιδρύθηκε ως Ιερά Μόνη από τον Άγιο Κασσιανό.
Ο Άγιος Κασσιανός διετέλεσε Διάκονος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και απεστάλη από τον Άγιο Πάπα Ρώμης Λέοντα στη Μασσαλία, για τη διάδοση του ανατολικού μοναχισμού στη Δύση.
Στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος βρέθηκε το 1000 μ.Χ. θαυματουργή εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου και από τότε συνηθίζεται ανήμερα της εορτής να τελείται Θεία Λειτουργία στο σημείο της ευρέσεως.
Της ιεράς συνάξεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συλλειτουργών μετά των Αρχιμανδριτών Ιωακείμ Τσοπανογλου και Σεβαστιανού Garnier, του Πρεσβυτέρου Jean Garigou και του Διακόνου Χρυσοστόμου Rey.
Ο Άγιος Βίκτωρ είναι πολιούχος της Μασσαλίας και στον παλαιοχριστιανικό Ι. Ναό φυλάσσονται λείψανα του ιδίου και του Αγίου Κασσιανού, μεταξύ πολλών άλλων ιερών λειψάνων.
Αυτές τις ημέρες χιλιάδες προσκυνητές από όλη τη Νότια Γαλλία προστρέχουν να προσκυνήσουν στον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι στον συγκεκριμένο Ναό φυλάσσονταν ο Σταυρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, ο οποίος μετά από αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος δωρίστηκε στην Ι. Μητρόπολη Πατρών, όπου σήμερα θησαυρίζεται στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό της Πάτρας.
Στο σημείο της Κρύπτης όπου φυλάσσονταν ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα τοποθετήθηκε βυζαντινή εικόνα του μαρτυρίου του Αγίου Αποστόλου, την οποία πρόσφερε η Ι. Μητρόπολη Πατρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνοδική Θεία Λειτουργία για τα 45 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Μέ ἰδιαίτερη χαρά, ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, ἀνακοινώνει, ὅτι, μέ ὁμόφωνη Ἀπόφαση Αὐτῆς, θά ἑορτασθεῖ ἡ ἐπέτειος τῆς συμπλήρωσης σαράντα πέντε ἐτῶν … [...]

Τα Ελληνικά γράμματα στη Βόρειο Ήπειρο

Καθώς διανύουμε την τρίτη δεκαετία του συνεχούς αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της πρώην διδακτορικής Αλβανίας, πολλά είναι τα κείμενα και οι ποικίλες δημοσιεύσεις που … [...]

Σκέψου πριν μιλήσεις

– Αχ Λιονταρή μου, μη με πλησιάζεις σήμερα, γιατί το στόμα σου μυρίζει άσχημα! Ο βασιλιάς των ζώων θυμωμένος με την παρατήρηση της γυναίκας του της λιονταρίνας, … [...]