Θεία Λειτουργία στο χιονισμένο και παγωμένο Λέχοβο

Στο χιονισμένο και παγωμένο Λέχοβο λειτούργησε σήμερα, 13 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ.
Το ποίμνιο του ιστορικού και μαρτυρικού αυτού χωριού, μπόρεσε να φθάσει , εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, με δυσκολία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και να συμμετάσχει στην αρχιερατική θεία λειτουργία. Το πολικό ψύχος, αναπληρώθηκε στο έπακρο από την θαλπωρή της χάριτος που άφθονα έρευσε σε κάθε διψώσα καρδιά.
Τα υπερφυή μυστήρια που συντελούνται μέσα στη θεία Λειτουργία, αγγίζουν τα βάθη της ψυχής και αναδεικνύουν τον απόλυτο και κυριαρχικό ρόλο του Θεού στους μηχανισμούς της ζωής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ στο κήρυγμα του ανέλυσε διεξοδικά το χωρίο του σημερινού ευαγγελικού αναγνώσματος: “Τοις καθημένοις εν χώρα και σκιά θανάτου φως ανέτειλεν αυτοίς”.
Κλήρος και λαός, δόξασαν τον παντοδύναμο Θεό και εόρτασαν εκκλησιαστικά την Κυριακή μετά τα Φώτα, όπως ακριβώς ορίζει η πατρώα μας παράδοση.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Το ζήτημα της Eκκλησίας της «Μακεδονίας» θα τεθεί μετά την επίλυση του ονοματολογικού

Για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας θα εξετάσει το ζήτημα της λεγόμενης «Εκκλησίας της Μακεδονίας» μετά την ολοκλήρωση της … [...]

Τι μέλλει γενέσθαι…;

Τι μέλλει γενέσθαι...;   Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ "ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ" από το κανάλι του ΣΤΥΛΟΥ … [...]

Η ανατροπή του Ευαγγελίου

Του Καθηγουμένου Πορφυρίου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βεροίας Τα παλιά τα χρόνια, και τα πιό παλιά, ο πλούτος ήταν η ευλογία του Θεού. τα πολλά παιδιά ήταν η ευλογία … [...]