Θεία Λειτουργία την Ιερά Μονή Στομίου

Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Στομίου της Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018. Της Λατρευτικής συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από ιερείς της Κόνιτσας και του π. Κυπριανού Γιασένκο από τη Ρωσία.

Ο π. Κυπριανός Γιασένκο συνοδεύει φοιτητές των ρωσικών εκκκλησιαστικών ανώτερων σχολών, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Κόνιτσα στο πλαίσιο επισκέψεως με το διεθνές πρόγραμμα: «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: η αγιοκαταταξή του και η ιεραποστολή». Πλήθος δε κόσμου προσήλθε στο μοναστήρι πεζοπορώντας μέσα από το δύσβατο μονοπάτι.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Κονίτσης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου   υγχοροστατούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κονίτσης κ. Ανδρέα Παπασπύρου, του Περιφερειάρχου Ηπείρου κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη, και πλήθους κόσμου. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε ιερή λειτανία, η οποία πέρασε από το πατρικό του οσίου Παϊσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ξαναγυρνά

Το χαμόγελο που στέλνεις ξαναγυρνά σε σένα.   Ινδική παροιμία … [...]

10891 – Οι χριστιανοί ως μιμητές Χριστού

- Γέροντα, βλέπω άτομα με πνευματικό αγώνα να λογομαχούν, ακόμη και να χωρίζουν επικαλούμενοι το καλό ή τον Θεό! Να μην δέχονται μια διαφορετική γνώμη πέραν της δικής … [...]