Θεμελίωση Ι.Ν. Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων στην πόλη Κακάντα του Κογκό (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κατάγκας κ. Μελέτιο, οι πιστοί της πόλης Κακάντα, την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019.
Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έφτασαν στις 11:30πμ στο οικόπεδο που έχει δωρίσει στην Μητρόπολη ο ελληνοαφρικανός κ. Μιχαήλ Κουβάς και καθόρισε με τους τεχνικούς την ακριβή θέση του Ναου.
Η αξίνη σήμανε την έναρξη των εργασιών γεμίζοντας τους παρευρισκομένους με ιδιαίτερη συγκίνηση που κορυφώθηκε μετά τον αγιασμό και την τοποθέτηση του θεμελίου λίθου.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του γεγονότος λέγοντας ότι «όπου θεμελιώνεται ένας ναός, εκείθεν εκδιώκεται του διαβόλου η δύναμις» και ευχαρίστησε τους δωρητές στην Ελλάδα που συνέβαλαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο και η ανάγκη των πιστών της πόλης.
Ως εκπρόσωπος των δωρητών, ο αρχιμ. Βασίλειος Γιαννάκας της Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης μεταξύ άλλων είπε: «ο θεμέλιος Λίθος συμβολίζει τον Χριστό και την πίστη μας σ’ Αυτόν. Σ’ αυτήν την πίστη θεμελιώθηκε και οικοδομήθηκε η Εκκλησία και καμιά δύναμη δεν μπόρεσε να την καταβάλει. Σ’ αυτή την Πέτρα να θεμελιώνουμε και να οικοδομούμε και την ζωή μας».
Είθε ο Κύριος και ο Άγιος Κύριλλος, να ευοδώσουν την ολοκλήρωση των εργασιών ώστε σύντομα να γίνουν και τα Εγκαίνια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απλές ερωτήσεις κατανόησης κειμένου Β'

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Κ. ΓκοτσόπουλοςΚληρικός Ι.Μ. Πατρών Κείμενο Α' Πατριαρχικὸ Γράμμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου πρὸς τὸν Πατριάρχη … [...]

12410 – Περί νοεράς προσευχής

Προς νέον ερωτήσαντα περί προσευχής(Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού)Η πράξη της νοεράς προσευχής είναι να βιάσεις τον εαυτό σου να λες συνεχώς την ευχή με το στόμα αδιαλείπτως. … [...]

Συναξάρι Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού

Διαβαίνουν κάποιοι άνθρωποι από την γήν με τον ουρανόν εις τα μάτια των και με τον Ποιητήν του ουρανού και της γής εις την καρδίαν των. Και με το διάβα των αφήνουν κάτι … [...]