Θεμελίωση πρώτου Ναού για τον Όσιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Με σεμνότητα, απλότητα, αλλά και την ανάλογη εκκλησιαστική τάξη ετλέσθη, το πρωί της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου 2018, ο Αγιασμός και η Ακολουθία της Θεμελίωσης ενός νέου Ιερού Ναού, του πρώτου, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Ιάκωβο (Τσαλίκη), διατελέσαντα Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και Ηγούμενος της Ι. Μονής του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.
Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στον χώρο όπου ανηγέρθη και βρίσκεται υπό αποπεράτωση το Πνευματικό Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως στη Χαλκίδα (στην περιοχή πίσω από το Τάγμα Πεζοναυτών) και την Ιερά Ακολουθία της Θεμελιώσεως τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και άλλους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Διευθυντή κ. Μανώλη Κηλίφη, την κ. Παναγιώτα Χατζηπάκου και άλλους παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π. Ε. Ευβοίας (αφού το Πνευματικό Κέντρο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ), καθώς και τους κατασκευαστές Αδελφούς Βαρελά.
Με μεγάλη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος τοποθέτησε τον Θεμέλιο Λίθο και ευχήθηκε ο Ιερός Ναός και το παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο να αποτελέσουν ασφαλή καταφύγια των νέων ανθρώπων της Πόλεώς μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Όχι άλλο εκφοβισμό παρακαλώ!

Εκφοβισμός. Μια λέξη που δεν μ’ αρέσει. Το ξέρω, ούτε και σε σένα. Ούτε και σε κανένα μας. Σε ποιόν άραγε αρέσει κάτι, το οποίο έχει αρνητικό πρόσημο; Εκφοβισμός, μια … [...]