Θεουπόλεως: «Το ''Χριστιανός ειμί'' ήταν η δυναμική ομολογία των Μαρτύρων»

Στον κατάμεστο από προσκυνητάς Ιερόν Ναόν του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ιερούργησε ο Επίσκοπος Θεουπόλεως Παντελεήμων επί τη εορτή των Αγίων συναθλητών του Μεγαλομάρτυρος, Νέστορος και Λούπου.
Εις την ομιλία του ετόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε τόσον το ηρωικό στοιχείο που τους διέκρινε, όσον και τη συνέπεια του πιστεύω των, την αρετή και την μεγάλη αγάπη των δια τον Χριστόν.
Σήμερον που γίνεται οργανωμένη προσπάθεια να αποστερηθούμε του δικαιώματος της εξωτερικεύσεως του πιστεύω μας οφείλουμε με διάθεση μαρτυρική να δηλώνουμε την ορθόδοξο χριστιανική μας ταυτότητα και την πίστη μας προς τον Σωτήρα Κύριο.
Να προσευχόμεθα δε ώστε η χάρις του Θεού μέσα εις τον μολυσμένο αέρα της απιστίας που αναπνέουμε να μην μας εγκαταλείψει αλλά να μας ενισχύει την ελπίδα της σωτηρίας, που σήμερον όλον και περισσότερον άνθρωποι δυστυχώς χάνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πάσης αρετής καταγώγιον γέγονεν!

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη Τρία χρόνια ἔχουν περάσει ἀπό τήν ὑπερφυῆ γέννησή Της, μία ἀκόμη ἀπόδειξη ὅτι τά ἀδύνατα … [...]