Θεοφάνεια στη Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Λαμπρά και πανηγυρικά γιορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική των Θεοφανείων στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου ο οποίος τέλεσε και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία του Δημάρχου και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.
Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος μετέβη με λιτάνευση στο ποτάμι που διασχίζει την πόλη όπου έριξε τον Τίμιο Σταυρό προς αγιασμό των υδάτων και των πιστών, ιδιαιτέρως των νεαρών παιδιών που, αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες, βούτηξαν στα παγωμένα νερά δείχνοντας την πίστη τους και εντυπωσιάζοντας με την τόλμη τους το Σεβασμιώτατο και τους παρευρισκόμενους.
Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων στο λιμανάκι του Λιθοτόπου και στη λίμνη Κερκίνη, όπου μετέβη με ιδιαίτερη δυσκολία λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και του παγετού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]