Θεοφάνεια στο Σύδνεϋ κάτω από θερμοκρασίες ρεκόρ

Σύνταξη: Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Σκούτας

Mε τον υδράργυρο να υπερβαίνει τους 45 βαθμούς στο Σύδνευ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ έριψε τον Τίμιο Σταυρό στα πεντακάθαρα νερά του κόλπου Γιάρρα Μπέη (Yarra Bay) την Κυριακή 7η Ιανουαρίου 2018.
Ο Κοινός Εορτασμός των Θεοφανείων στον οποίο συμμετέχουν όλες οι Ενορίες- Κοινότητες του Σύδνευ τελείται τα τελευταία 27 χρόνια με φροντίδα της Οργανωτικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.
Περίπου 7,000 πιστοί κατέκλησαν την παραθαλάσσια τοποθεσία του Γιάρρα Μπέη για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Καταδύσεως ενώ πάνω από 170 νέοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανασύρουν τον Σταυρό από τη θάλασσα.
Τελικά ο κ. Δημήτριος Χατζητουλόυσης από την Ενορία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Redfern) ανέσυρε τον Σταυρό προς χαρά όλων των προσκυνητών.
Ενώπιον Κλήρου και Λαού και εκπροσώπων των Ελληνικών και Αυστραλιανών Αρχών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ προσέφερε στον κ. Χατζητουλούση εικόνα του Χριστού.
Ο Θεοφιλέστατος, εκπροσωπώντας τον Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανόν, απηύθυνε σύντομο Μήνυμα για την Εορτή των Θεοφανείων στα Αγγλικά και Ελληνικά τονίζοντας την ιερότητα του ανθρώπου ως δημιούργημα του Θεού. Ευχήθηκε το μήνυμα του Φωτός να συνετίζει τον άνθρωπο σε έναν κόσμο που καλύπτεται όλο και περισσότερο από το Σκοτάδι της βίας, των ψυχρών φόνων, των εκτελέσεων των γενοκτονιών, σε κάθε περίπτωση από την έλλειψη της αγάπης προς τον Συνάνθρωπο.
Τόνισε δε ότι η φανέρωση του Τριαδικού μας Θεού κατά τη Βάπτιση του Χριστού μάς καλεί σε βαθύτερη πίστη και ευλάβεια.
Στη συνέχεια μίλησαν ο νέος Γενικός Προξενος της Ελλαδος στο Σύδνεϋ κ. Χρηστος Καρράς, ο Εντιμώτατος. κ. Matt Thistlethwaite εκπροσωπώντας τον Αρχηγό της Κοινοπολιτειακής Κυβέρνησης κ. Bill Shorten, η κα. Ελένη Πετινού εκπροσωπώντας την Πρωθυπουργό της Πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Gladys Beeejiklian, ο Εντιμώτατος. κ Michael Daley εκπροσωπώντας τον Αρχηγό της Πολιτειακής Αντιπολίτευσης κ. Luke Foley, και η Αντιδήμαρχος της πόλεως ΡάντουΪκ ομογενής Σύμβουλος κ. Αλεξάνδρα Luxford.
Τέλος, ακολούθησε ελληνικότατο Πανηγύρι υπό την ευωδία των ψησταριών να παρουσιάζουν αυθεντικούς χορούς της Πατρίδας, και οι χιλιάδες των παρευρισκομένων να χορεύουν στους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ