Θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην Καλιφόρνια

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν την Πέμπτη το βράδυ οι Ελληνορθόδοξοι Νέοι και Νέες, γνωστοί ως YAL, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στο συνέδριό τους, που συγκαλείται στην πόλη Long Beach της Καλιφόρνιας και το οποίο διοργανώνεται από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο.
Συμμετέχουν εκατοντάδες νέοι και νέες ηλικίας 18 έως και 35 ετών από 22 πολιτείες της Αμερικής αντιπροσωπεύοντας την Αρχιεπισκοπή. Το θέμα του Συνεδρίου έχει τίτλο «Απαγγέλομεν» (Proclaim).
Στο αεροδρόμιο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, αντιπροσωπεία ιερέων και ομάδα νέων με μία μεγάλη πινακίδα με την επιγραφή «Αξιος».
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος θα είναι ομιλητής στο συνέδριο της Νεολαίας, στο οποίο θα μιλήσει ο επιφανής ηθοποιός και τραγουδιστής Τζόναθαν Τζάκσον (Jonathan Jackson), που μαζί με την οικογένειά του έχουν μεταστραφεί στην Ορθοδοξία.
Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος είχε πει στον «Ε.Κ.» πως «είναι μεγάλη τιμή να έχουμε στο συνέδριο τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για να μοιραστεί με τους νέους το όραμά του για την Εκκλησία μας στην Αμερική».
Είπε ακόμα, πως «τα παιδιά τα οποία θα συμμετάσχουν στο συνέδριο θα είναι οι αυριανοί ηγέτες της Αρχιεπισκοπής μας και θα είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να λάβουν την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος θα κομίσει και τον χαιρετισμό της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]