Θερμή υποδοχή του Αλεξανδρινού Προκαθημένου από τον Κόπτη Πατριάρχη

Την 18η Ιουνίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Μακαριώτατο Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου κ.κ. Tawadros II, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 50 ετών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Tekla της Κοπτικής Εκκλησίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Σεβασμ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Ναρκίσσου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Προκαθήμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν αρκετές σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς, για τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών στην Αίγυπτο, για την σημερινή εικόνα και χριστιανική παρουσία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, για βοήθεια και την άμεση ενίσχυση, καθώς παρατηρείται μία μαζική μετανάστευση και ελαχιστοποίηση των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής.
Επίσης, συζήτησαν εκτενώς για την συνεργασία και επικείμενη συνάντηση στην Αίγυπτο, όλων των Αρχηγών Χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα, όπως το μέλλον των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και το πρόβλημα των προσφύγων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]