Θεσπιών Συμεών σε μαθητές: ''Να είστε πάνω από όλα χαρούμενοι και έξυπνοι'' (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Την ακολουθία του Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά τέλεσε σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου σε Σχολεία των Αρχιερατικών του Περιφερειών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο Θεοφιλέστατος επισκέφθηκε πρώτα τα 39ο και 141ο Δημοτικά Σχολεία, όπου τέλεσε τον Αγιασμό πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου.
Στην ομιλία του στους μικρούς μαθητές των Δημοτικών ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε να είναι πάνω από όλα χαρούμενοι, για να δίνουν χαρά στους δασκάλους τους και τους γονείς τους.
Στην συνέχεια ο κ. Συμεών πλαισιούμενος από τον π. Χρήστο Βλάχο τέλεσε τον Αγιασμό στο 4ο Ειδικό Σχολείο Γκράβας, όπου εκεί απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε χαρακτηριστικά: ”χαίρομαι που βρίσκομαι σε αυτό το σχολείο, κοντά σε αυτούς τους επίγειους αγγέλους, οι οποίοι είναι δώρο Θεού ατη ζωή μας”.
Τέλος ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Λουκά Πατησίων π. Μάξιμο Ματθαίου τέλεσε τον Αγιασμό στα 21ο και 40ο Λύκεια Γκράβας.
Μετά το πέρας τους Αγιασμού ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία υπογράμμισε: ”Μια ευχή πρώτον σε όσους είναι Γ’ Λυκείου, καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Και σε όλους εύχομαι ο Θεός να σας φωτίσει ώστε να είστε έξυπνοι. Ούτε να διαβάζετε πολύ ή λίγο θα σας πω, ούτε τι χαρακτήρας είσαστε, είστε πολύ καλύτεροι από εμάς. Σας ευχομαι όμως να είστε έξυπνοι ώστε να αρπάξετε οσα περισσότερα εφόδια για την ζωή σας. Έξυπνος δεν είναι όποιος κανει δύσκολη την ζωή στον άλλον, αλλά όποιος αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για το δικό του καλό και για το καλό όλων”.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έτσι φανερώνονται

Η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η φρόνηση, η ακολασία, η φιλοκαλία, φανερώνονται απ’ το πρόσωπο κι απ’ τα σχήματα των ανθρώπων, κι όταν περπατάνε κι όταν κάθονται. … [...]

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]