Θεσπιών: ‘’Όσο περισσότερο σιωπούμε εμείς τόσο περισσότερο αφήνουμε χώρο να μιλά ο Θεός’’ (ΦΩΤΟ)

Για τη Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

Στον Ιερό Πανεπιστημιακό Ναό, στην Εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας λειτουγίaς ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αθηνών, κ. Συμεών, σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου 2019.
Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ιδιαίτερης χαράς τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Βασιλείου Τσεκούρα, εγγάμου με ένα τέκνο.
“Μέσα στο αναστάσιμο κλίμα, σήμερα μας αξιώνει η αγάπη του Θεού να ζήσουμε το πρώτο σκαλοπάτι για τη δική σου είσοδο στο φως της Αναστάσεως του Κυρίου, καθώς εντός ολίγου με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου θα τελέσουμε την εις διάκονο χειροτονία σου. Είναι μια ευκαιρία για σένα με την σημερινή χειρονία σου να συνδέσεις τη διακονία σου, την ιερωσύνη σου με την προοπτική της Αναστάσεως”ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος.
Και συνέχισε: ‘’Είσαι τυχερός γιατί έχεις ένα προσόν, το γεγονός ότι η παιδεία σου ανήκει στις θετικές επιστήμες. Έχεις σπουδάσει στο πολυτεχνείο και τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές σου σπουδές. Η επιστήμη την οποία σπούδασες, μια πρακτκή επιστήμη, ηλεκτρολόγος μηχανικός σου δίνει τη δυνατότητα τον τρόπο σκέψης για να κυρήξεις στον κόσμο ότι η ανάσταση του Χριστού δεν είναι μια θεωρία, αλλά είναι ένα εμπειρικό γεγονός”.
Σε άλλο σημείο ανέφερε: ’’Όσο περισσότερο σιωπούμε εμείς τόσο περισσότερο αφήνουμε χώρο να μιλά ο Θεός”.
Τελειώνοντας ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα να μεταδόσει σο όλους την αγάπη του Κυρίου.
Πλήθος πιστών κατέκλησαν τον ναό των εισοδίων της Θεοτόκου Καπνικαρέας, ανάμεσα τους οσιολογιότατες μοναχές απί την Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων της Ι.Μ Καλαβρύτων, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη και η κα Νίκη. Αραμπατζή, υποψήφια Δημ. Συμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογάννη.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προϋποθέσεις για την επιτυχία του γάμου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις που η πείρα της Εκκλησίας και των αγίων θεωρεί απαραίτητες για την επιτυχία του χριστιανικού γάμου και την … [...]