Θεσσαλονίκης: ''Μεγάλο προνόμιο η ύπαρξη των Αγίων στη ζωή μας'' (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, λίγες μέρες πριν το μεγάλο γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας στη Νέα Κηφισιά Θεσσαλονίκης.
Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχ. π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, πλήθος Ιερέων και Ιεροδιακόνων της Αποστολικής Μητροπόλεως καθώς άλλων Ιερών Μητροπόλεων.
Στο λόγο του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης, αφού μίλησε καταλλήλως για το Μαρτύριο της Αγίας Αναστασίας, η οποία θυσίασε τη ζωή προς δόξαν του Αγίου Θεού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη αγάπη των πιστών στη συγκεκριμένη Ενορία, που ο Ναός της κοσμεί ολόκληρη την περιοχή.
Προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται συνεχώς για τη διατήρηση της ειρήνης στον κόσμο και της ενότητας του Έθνους μας, να συμμετέχουν με καθαρή καρδιά στα Μυστήρια της Εκκλησίας και να στηρίζουν τα καλά έργα, τονίζοντας ότι αποτελεί μεγάλο προνόμιο για τους Χριστιανούς η ύπαρξη των Αγίων στη ζωή μας, τους οποίους χάρισε ο Τριαδικός Θεός.
Συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχ. π. Γαβριήλ Αλεξίου, τον Εφημέριο π. Θωμά Γαλλίδη και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την λαμπρή πανήγυρη αλλά και για τη συνεχή προσπάθεια τους να ευπρεπίζουν συνεχώς τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας θεμελιώθηκε, αποπερατώθηκε και εγκαινιάστηκε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο.
Τα ιερά αναλόγια τίμησαν χορεία Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Κεχαγιά.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]