Θετικός στο ενδεχόμενο ανέγερσης Ναού στον κήπο ο Δήμαρχος Πάφου

Υπέρ της ανέγερσης ναού στον δημόσιο κήπο, στο κέντρο της Πάφου, τάσσεται υπό προϋποθέσεις ο δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος.
Εκφράζοντας δημόσια τη θέση του για πρώτη φορά με την ιδιότητα του δημάρχου, ο κ. Φαίδωνος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο ανέγερσης ναού στον δημόσιο κήπο, υπό την προϋπόθεση ότι το κτήριο θα συνάδει με τα υπόλοιπα νεοκλασικά κτίσματα του ιστορικού κέντρου.
Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι το θέμα επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από απαίτηση του μητροπολίτη Πάφου, και αυτό, όπως είπε, δεν είναι αθέμιτο.
Υποστήριξε ότι το αίτημα της Μητρόπολης μπορεί και πρέπει να εξεταστεί, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης.
Το θέμα του νέου καθεδρικού ναού θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου και αφού προηγουμένως δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία προς μελέτη στους νέους δημοτικούς συμβούλους.
Υπερασπιζόμενος τη θέση του, ο δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι το θέμα εκκρεμεί για 20 χρόνια και η Μητρόπολη, στην οποία ανήκει ο κήπος, προσέφυγε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο διεκδικώντας αποζημίωση 16 εκατ. ευρώ.
Το τεμάχιο, πρόσθεσε, είχε υψηλό συντελεστή δόμησης, ο οποίος μηδενίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με την τροποποίηση των πολεοδομικών ζωνών.
Όπως αποκάλυψε ο «Π» τον περασμένο μήνα, ο Μητροπολίτης Πάφου απέστειλε επιστολή στον Δήμο Πάφου με την οποία ζητούσε προκαταρκτικές απόψεις για την ανέγερση ναού με έκταση 730 τετραγωνικών μέτρων στο τεμάχιο μεταξύ του δημοτικού μεγάρου και της προτομής του Κωστή Παλαμά.
Το θέμα, αν και ήταν στην ατζέντα της συνεδρίασης τη Δευτέρα δεν συζητήθηκε, διότι οι δημοτικές ομάδες ζήτησαν να έχουν όλο το ιστορικό της υπόθεσης.
Μέχρι πριν από δύο χρόνια η Μητρόπολη είχε συμβιβαστεί με το ενδεχόμενο να μην ανεγερθεί ναός στον κήπο και να ανταλλάξει την περιουσία της με αντίστοιχης αξίας κρατική γη.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλα τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και οι δήμαρχοι είχαν ταχθεί εναντίον της ανέγερσης καθεδρικού ναού στον δημόσιο κήπο.
Μέχρι τώρα η μόνη δημοτική ομάδα που επιμένει σε αυτή τη θέση είναι του ΑΚΕΛ. Οι δημοτικές ομάδες ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ θα τοποθετηθούν στο αίτημα του μητροπολίτη Πάφου για ανέγερση ναού στον δημόσιο κήπο όταν θα έχουν ενώπιόν τους όλο το ιστορικό της υπόθεσης.
Μέλη των αυτών των δημοτικών ομάδων δήλωσαν ότι η απόφαση θα πρέπει να στηριχθεί σε πολεοδομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Υπέρ της ανέγερσης ναού στον δημόσιο κήπο τάχθηκε δημόσια ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Χατζημιτσής της Κίνησης για τη Σωτηρία της Πάφου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]