Θυατείρων Νικήτας σε Αρχιεπίσκοπο: ''Να προσεύχεστε για μένα και την διακονία μου'' (ΦΩΤΟ)

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας.
Τον νέο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων κ. Νικήτα υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος, Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.
Στην συνέχεια τον νέο Αρχιεπίσκοπο Νικήτα υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
“Σας ευγνωμονώ που με δεχτήκατε σήμερα στο γραφείο σας, διότι γνωρίζω ότι έχετε μεγάλο φόρτο εργασίας, τόσο με την Ιερά Σύνοδο όσο και στην Αρχιεπισκοπή” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας.
Στην συνέχεια ο κ. Νικήτας ανέφερε: “Ήρθα να εκφράσω από κοντά την ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπό σας, αλλά και για την στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος”.
“Η Εκκλησία στο εξωτερικό κρατάει τον λαό και την ομογένεια. Έχουμε ανάγκη Μακαριώτατε από κληρικούς στην Αγγλία ώστε να λειτουργούν στις εκκλησίες για τους Έλληνες” – πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων προσκάλεσε τον Μακαριωτάτο να επισκεφθεί την Αγγλία στο μέλλον, ώστε να δει από κοντά το έργο που επιτελείται, αλλά και τους Έλληνες του εξωτερικού.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον νέο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων για την εθυμοτυπική επίσκεψή του.
“Ευχαριστώ παρά πολύ για την επίσκεψη και εύχομαι από την ψυχή μου να έχετε μια καλλίκαρπη διακονία” τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι “γνωρίζω ότι γίνεται ένα μεγάλο ποιμαντικό έργο στο εξωτερικό, από τις Ιερές Μητροπόλεις”.
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε: “Θα προσπαθήσουμε πάντοτε να είμαστε κοντά σας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

To τεράστιο βιολί

Η Κατερίνα μπήκε στο ωδείο. Μια πολύ ευγενική κυρία της είπε να περιμένει έξω από μια αίθουσα. Σε λίγο θα έκανε το πρώτο της μάθημα στο βιολοντσέλο. Ήταν πολύ χαρούμενη … [...]

Σόλων ο Αθηναίος

Ένας κοσμογυρισμένος σοφός ήταν ο Σόλωνας από την Αθήνα. Είδε και άκουσε πολλά στα εμπορικά του, κυρίως, ταξίδια και με την εμπειρία και τη σοφία του αγάπησε και ύμνησε … [...]