Θυρανοίξια Παρεκκλησίου και εορτή των Εισοδίων στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τέλεσε τα Θυρανοίξια στο Ιερό Ναΰδριο του Αγίου Νικολάου στην κωμόπολη του Βαμβακοφύτου την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018.
Ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι αρκετά παλαιό κτίσμα και είχε σχεδόν εγξαταλειφθεί και παραδοθεί στη φθορά του χρόνου.
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου ο Ιερέας του χωριού π. Ιωάννης Αλικότσης με τους συνεργάτες του ξεκίνησαν την ανακαίνιση του Ναού και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα περίπου 2 μηνών έγινε ένα θαύμα παίρνοντας άλλη όψη.
Ο Σεβασμιώτατος καθημερινά επέβλεπε τις εργασίες και έδινε οδηγίες για το πως θα πρέπει να γίνει ούτως ώστε να είναι κατάλληλο για ένα παραδοσιακό χωριό όπως το Βαμβακόφυτο και να έχει το στοιχείο της παράδοσης σε κάθε λεπτομέρεια.
Το έργο ήταν να τελειώσει για την εορτή του Αγίου Νικολάου όμως με την βοήθεια του Θεού και του Αγίου Νικολάου ο ναός παραδόθηκε προς χρήσιν και λατρεία παραμονές της μεγάλης εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα Θυρανοίξια την παραμονή της εορτής όπου και καθιέρωσε να τελείται κάθε χρόνο πανηγυρική Θεία Λειτουργία την εορτή αυτή.
Μετά την ακολουθία των θυρανοιξίων τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός και ο Σεβασμιώτατος επέδωσε το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου στον π. Ιωάννη ο οποίος δούλεψε και ο ίδιος χειρονακτικά στο όλο έργο.
Ανήμερα της εορτής στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ναό όπου και μίλησε για την σημασία και την αξία της Παναγίας μας στη ζωή μας.Να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση των πιστών όπου και τις δύο ημέρες κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό. 
Ο Σεβασμιώτατος τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο έργο της ανακατασκευής του Ιερού Ναού όπου θα ολοκληρωθούν με την τοποθέτηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου και ο ναός θα παραδοθεί στον Θεό και στον Ιεράρχη Άγιο Νικόλαο για να λατρεύετε εις τους αιώνας των αιώνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ