Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας στον Πατριάρχη Σερβίας

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος

Τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο στο Βελιγράδι επισκέφθηκαν την Τρίτη 10 Οκτωβρίου Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Τους Μητροπολίτες Αρκαδίας κ. Βασίλειο, Γερμανίας και Κεντρικής Ευρώπης κ. Ισάακ και Βόστρων κ. Σάββα υποδέχθηκε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η επιτακτική ανάγκη τερματισμού των συγκρούσεων στην Συρία, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Οι Ιεράρχες τόνισαν πως παρόλο που ένας σημαντικός αριθμός Ορθοδόξων έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Συρία λόγω των πολεμικών συγκρούσεων, οι περισσότεροι έχουν παραμείνει και αγωνίζονται για την ελευθερία της πατρίδας τους.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας από την Συρία λόγω του πολέμου, περίπου το 10% των Ορθόδοξων Χριστιανών έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους, ενώ καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για την ανοικοδόμηση των κατεστραμένων Ναών σε όλη την χώρα.
Από την πλευρά του ο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τους Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας για την επίσκεψή τους και ευχήθηκε ο Θεός να τους στηρίζει σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνά ο συριακός λαός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χειροθεσία Αρχόντων στον Καναδά

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, στη γιορτή του Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου … [...]

Άγιος Μαρίνος ο Γέρων (+18 Οκτωβρίου)

Ο Άγιος Μαρίνος ο Γέρων ήταν από την Ταρσό της Κιλικίας και έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284 - 304 ). Συνελήφθη διότι ήταν χριστιανός και οδηγήθηκε στον άρχοντα του … [...]