Ιεραποστολικό ταξίδι στο Καμερούν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Είκοσι χρόνια, ακριβώς, πέρασαν από το Νοέμβριο του 1997, όταν ο τότε πατριαρχικός επίτροπος Αλεξανδρείας, επίσκοπος Κυρήνης, Θεόδωρος, ψηφίστηκε μητροπολίτης Καμερούν, παίρνοντας τη θέση του άρτι εκλεγμένου τότε, του αείμνηστου Πατριάρχη Πέτρου.
Ο Θεόδωρος έμεινε επτά χρόνια σ΄ αυτή την αφρικανική χώρα και στη συνέχεια μετατέθηκε για λίγους μήνες στη Ζιμπάμπουε, ενώ μετά το τραγικό δυστύχημα με το Σινούκ και την απώλεια του μακαριστού Πατριάρχη Πέτρου και της πολυμελούς συνοδείας του, στα νερά του Αιγαίου, κοντά στο Άγιο Όρος, εξελέγη νέος Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Σήμερα, ακριβώς 20 χρόνια μετά, επισκέπτεται και πάλι το Καμερούν, για να περάσει μαζί με τους Έλληνες, αλλά και τους ντόπιους, τις ημέρες πριν από τις εορτές του Δεκεμβρίου και πριν από την τελική περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και την ημέρα των 63ων γενεθλίων του, που είναι στις 25 Νοεμβρίου.
Για το ταξίδι του μίλησε προς την παροικία, αλλά και πολλούς προσκυνητές, στην πρόσφατη θεία λειτουργία στον κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο ίδιος ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Εμμανουήλ Κακαβελάκη, του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδου Κασιμάτη, του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, Νικόλα Βαδή, του προέδρου του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Κρήτης, δρα Ηλία Παυλούση, του προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, Αλέξανδρου Καζαμία, της προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» Λιλίκας Θλιβίτου και άλλων επισήμων.
Στο μεγάλο αυτό ιεραποστολικό ταξίδι, θα συνοδεύει τον μακαριότατο, ο πατριαρχικός επίτροπος Αλεξανδρείας, μητροπολίτης Άκκρας, Νάρκισσος, ο οποίος είχε και εκείνος επισκεφθεί την Ζιμπάμπουε, πριν από περίπου 10 χρόνια, ως ιεραπόστολος ιερέας.
Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας θα υποδεχθεί στην πρωτεύουσα του Καμερούν ο οικείος μητροπολίτης Υπέρτιμος και ο έξαρχος Κεντρικής Αφρικής, Γρηγόριος.
Η Μητρόπολη Καμερούν περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη του Καμερούν, του Τσαντ, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, της Ισημερινής Γουϊνέας και τις νήσους Σαν Τόμας και Πρίγκηπος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ πραγματοποιήθηκαν οι φετινές Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιο της πόλεως του … [...]

H Μεγάλη Νίκη της Ζωής

Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους. Όμως ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα … [...]