Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Σε φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύναξη όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της ενορίας της Βυρωνείας.
Νωρίτερα τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου, ο οποίος προέστη και της συνάξεως αναπτύσσοντας διάφορα πνευματικά, υπηρεσιακά και διοικητικά θέματα.
Ακολούθησε γόνιμος και επικοδομητικός διάλογος μέσα από τον οποίο οι ιερείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να διατυπώσουν προβλήματα και να θίξουν ζητήματα, που αφορούν στην εύρυθμη και υποδειγματική λειτουργία των ενοριών και της Μητροπόλεως.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές συμβουλές ενόψει της επερχόμενης νηστείας των Χριστουγέννων και ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο άφρων πλουσιος

1. Σας είπα και άλλοτε, αδελφοί μου χριστιανοί, ότι η Εκκλησία μας σαν φιλεύσπλαγχνος μητέρα που είναι, αυτήν την χειμερινή περίοδο, που από παλαιά οι συνθήκες της ζωής … [...]

Η ολέθρια αφροσύνη (Λουκ. ιβ΄ 16-21)

«Κάποιος από το πλήθος είπε στον Ιησού: «Διδάσκαλε, πες στον αδερφό μου να μοιράσουμε την κληρονομιά μας». Κι ο Ιησούς του απάντησε: «’Ανθρωπέ μου, εγώ δεν είμαι … [...]