Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ παρουσία απάντων των Εφημερίων και των Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, αφού αρχικά ευχαρίστησε τους Ιερείς για την παρουσία τους, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα, αλλά και στο πολυεύθυνο έργο της εκκλησιαστικής και ποιμαντικής διακονίας, καθώς και στις προοπτικές που παρουσιάζονται για την πραγμάτωση του ποιμαντικού έργου.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελέσθηκε κατά την τριετή ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, καλώντας τους παρισταμένους Κληρικούς να αγωνίζονται καθημερινά στην εφαρμογή των εντολών του Θεού και να καθοδηγούν πνευματικά το λαό σύμφωνα με τον Ευαγγελικό λόγο, λαμβάνοντας υπόψη τις αδιαμφισβήτητες ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, όπου τον λόγο έλαβαν αρκετοί Κληρικοί, οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα προς τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν προσωπικούς τους προβληματισμούς, ενώ παράλληλα προέβησαν σε προτάσεις για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα. 
Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις πατρικές του συμβουλές, ευχόμενος προς όλους μία ευλογημένη και καρποφόρα εκκλησιαστική χρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μνημονευουμε γιατι αγαπαμε…

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]

Ειλικρινά…

Γράφει ο Καθηγούμενος Πορφύριος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βέροιας Ειλικρινά, χαίρομαι περισσότερο όταν υπάρχει κριτική σε κάτι που εκφράζουμε παρά όταν υπάρχει σιωπή, … [...]