Ιερισσού Θεόκλητος: ''Αυτό που έχουν πρόκειται για κουσούρι''

“Με το ράσο μας σαν Εκκλησία σκεπάζουμε πάντοτε τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια ιδιαιτερότητα η κάποιο πρόβλημα” υπογράμμισε στην -Ορθόδοξη Αλήθεια- ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο της ταυτότητας του φύλου.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ιερισσού τόνισε: “Άλλα άλλο είναι αυτό και άλλο να ανεχωμεθα μια ομάδα συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν αυτό το κουσούρι, γιατί για κουσούρι πρόκειται, να τους θεωρούμε φυσιολογικούς και εμεις να φτάνουμε να θεωρούμεθα ότι είμεθα αφυσικοι.”
“Η εκκλησία προχωρεί με βάση το Ευαγγέλιο, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, και την παράδοσή της. Στην παράδοση της εκκλησίας και στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη η ομοφυλοφιλία θεωρείται σαφέστατα εκτροπή από το φυσιολογικό” συμπλήρωσε επίσης ο κ. Θεόκλητος.
Ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε ότι “και ας πούμε ότι το παιδί στα 15 του προβεί σε αυτού του είδους την “τρέλα” και στα 25 του βάλει μυαλό. Τι θα γίνει; Θα αλλάξει και τότε φύλο; Σκεφτείτε τι έχει να γίνει στον Στρατό, στις δημόσιες υπηρεσίες, στις παραδοσιακές κοινωνίες, ακόμη και στην ίδια την Εκκλησία… Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει μέσα στην Εκκλησία από τη στιγμή που βαφτίσαμε κάποιον αγόρι ή κορίτσι και ήρθε και μας πει: “Θέλω να αλλάξω αυτό το οποίο είμαι;”
“Δεν είναι χάρισμα η ζωή, το φύλο, η υγεία μας; Ποια επιστημονική θέση είναι εκείνη η οποία κατοχυρώνει αυτού του είδους τις κυβερνητικές επιλογές;” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιερισσού.
Σε ερώτηση τι θα πράξει πλέον η Εκκλησία μετά την ψήφιση το εν λόγω νομοσχεδίου, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: “Η εκκλησία θα πορευθεί τη δική της ζωή, έχει πείρα 2.000 χρόνων και πορεύεται.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έλεγα μια μέρα:

  Έλεγα μια μέρα: Ξέρεις τι είναι, ρε φίλε, να υπάρχει η αγάπη του Θεού, η ζεστασιά και η γαλήνη Του, η στοργή και το έλεός Του, κι εσύ να ξεπαγιάζειςκαι να μην … [...]

9725 – Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικών χειρογράφων ανά τον κόσμο βρίσκεται στις βιβλιοθήκες μονών και σκητών του Αγίου Όρους

Η καταλογογράφηση χειρογράφων σε συλλογές ανά την Ελλάδα, είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλαιογραφική επιστήμη, μαζί με την … [...]