Ιερώνυμος για Δ.Ι.Σ.: ''Ανοίξαμε το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών''

Γράφει η Μαρίνα Ζιώζιου | Έθνος
Όπως δήλωσε στο «Έθνος» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος «ήταν πάρα πολλά τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα»

Συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη, 6 Μαρτίου του 2019, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Όπως δήλωσε στο «Έθνος» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος «ήταν πάρα πολλά τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα και αγγίξαμε και το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών. Περιμένουμε τις αρμόδιες Επιτροπές που συνεδριάζουν. Όλο το θέμα μελετάται και θα γίνει αυτό που θέλουν η Πολιτεία, η Εκκλησία, κυρίως, οι παπάδες, τους οποίους αφορά το θέμα. Όταν τελειώσει η Ιεραρχία που θα συγκληθεί την πρώτη βδομάδα μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας (19-20 Μαρτίου) θα έχουμε όλη την εικόνα».
Όσον αφορά στο ζήτημα της Ουκρανίας, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι και το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε σήμερα στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
«Κουβεντιάσαμε σήμερα και για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει. Οι αρμόδιες επιτροπές συνεδριάζουν και γι’αυτό το ζήτημα» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Για την αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αν και οι σχέσεις Αθήνας – Φαναρίου διέρχονται κρίση, η Αθήνα δεν αναμένεται να αμφισβητήσει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ωστόσο αυτό μένει να το δούμε στην πράξη.
«Τι έγινε την πρώτη μέρα των εργασιών της ΔΙΣ»
Η έγγραφη παραίτηση που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο νυν μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, καθώς και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα απασχόλησαν τους Συνοδικούς ιεράρχες χθες, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.
Για την παραίτηση του Mητροπολίτη Περιστερίου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Αρχιεπίσκοπος που την περασμένη βδομάδα τον επισκέφθηκε στην οικεία του και συζήτησε μαζί του.
Τα Συνοδικά μέλη έκαναν δεκτή την παραίτηση, ενώ ξεκίνησε και ένας αγώνας δρόμου για να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή να κατατεθεί η παραίτηση στις αρμόδιες αρχές, να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να δρομολογηθεί η διαδοχή του.
Οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη 7 Μαρτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]