Ιλίου: «Η Παναγία μας είναι η πηγή μέσα από την οποία ανέβλυσε η ζωή» (ΦΩΤΟ)

Αφίδνες | Θάνος Θανόπουλος

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό στις Αφίδνες.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Αναγνωστάκη, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Παναγία μας είναι η πηγή μέσα από την οποία ανέβλυσε η ζωή, για όλους εμάς, για όλους τους ανθρώπους όλων των αιώνων».
Σε άλλο σημείο ο Μητροολίτης Ιλίου τόνισε: «Πηγή ζωής έγινε η Παναγία μας προσφέροντας το σώμα Της για να γεννηθεί ο Χριστός. Η Παναγία μας, αιτία για να αποκτήσει ο κάθε ένας από εμάς την ζωή».
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Η Παναγία μας και ο εορτασμός της μέσα στο καλοκαίρι έχει αυτό τον σκοπό, να μας τονίσει ότι ο θάνατος νικήθηκε και ότι ο τάφος είναι ένα προσωρινό σημάδι, που μας δείχνει δηλαδή την κλίμακα προς τον ουρανό».
Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα γραφικά δρομάκια του χωριού.
Να αναφερθεί ότι στην Λιτανεία την Εικόνα συνόδευσε το τμήμα εθελοντών Πυρασφάλειας Αφιδνών, η φιλαρμονική μπάντα και εκατοντάδες πιστοί.
Τέλος να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες παρέστη ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Σεπτεμβρίου, μνήμη ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΛΠΙΔΟΣ και ΑΓΑΠΗΣ, και της μητρός αυτών ΣΟΦΙΑΣ.

Σοφία η Αγία Μάρτυς και αι θυγατέρες αυτής Πίστις, Ελπίς και Αγάπη έζων εις την Ρώμην κατά τας ημέρας του δυσσεβούς αυτοκράτορος Ανδριανού, όστις εβασίλευεν εκεί, … [...]