Ιλαρίων: ''Μια ενδεχόμενη Αυτοκεφαλία θα φέρει νέο σχίσμα στην Ουκρανία''

Ρεπορτάζ: Romfea.gr

 
Άμεση ήταν η απάντηση από το Πατριαρχείο Μόσχας στις δηλώσεις του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, δια στόματος του επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνος.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου, ανέφερε ότι αυτό είναι ένα πολιτικό σχέδιο για να αυξηθεί η δημοτικότητα της σημερινής ηγεσίας στην Ουκρανία.
“Στη περίπτωση αυτή, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση θα παραμείνει στην εξουσία για ένα εξάμηνο μέχρι τις επόμενες εκλογές, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει καμία επιτυχία. Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη, η πολιτική κατάσταση εξαιρετικά ασταθής, η λαϊκή δυσαρέσκεια καθημερινά αυξάνεται και για τον λόγο αυτό θέλουν μια μεγάλη επιτυχία για να αυξήσουν την δημοτικότητα με ένα θέμα το οποίο στο τέλος δεν θα έχει καμία επιτυχία” – δήλωσε στον τηλεοπτικό κανάλι “Ρωσία – 24” ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι οι πολιτικές αρχές συχνά παρεμβαίνουν στα εκκλησιαστικά θέματα και όταν συμβαίνει μια τέτοια παρέμβαση, αυτό συχνά βλάπτει την Εκκλησία.
“Αν, Θεός φυλάξοι, θα υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, που σημαίνει την εκχώρηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, αυτό σημαινει ότι η πλειοψηφία του εκκλησιαζομένου λαού δεν θα το δεχτεί. Θα δεχτεί το Αυτοκέφαλο μια μικρή ομάδα σχισματικών και έτσι θα γίνει νομιμοποίηση του σχίσματος! Αυτό θα είναι τόσο μεγάλο χτύπημα για την Ορθοδοξία στην Ουκρανία που θα γίνει νέο σχίσμα, και το σημαντικότερο είναι ότι θα χωριστεί όλη η Ορθοδοξία” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Εγκαίνια της Έκθεσης: «Το Ημέτερον Κάλλος: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη»

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, ώρα 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Εκθέσεως «ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ ΚΑΛΛΟΣ: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη» από την ΑΘΠ … [...]

Συμβουλές για ένα σωστό γάμο

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις του σωστού γάμου και αναλύει την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας για το μέγα μυστήριο της … [...]